PRZEKĄSKI I DODATKI

Brukselka z winogronami i czerwoną kapustą
Bulwiok futomski
Bułeczki drożdżowe nadziewane


Calzone o. Marka, karmelity bosego
Cebulaki
Chrzan z jajkami (sos chrzanowy)
Chrzan z jajkiem na stół wielkanocny
Ciasto na pizzę (bez czekania)
Czekośliwki


Deser bez cukru (placki z masła orzechowego)
Deser z kaszy manny (placuszki)


Faworki
Faworki pieczone
Faworkowe róże


Gofry
Gofry gryczane z karmelizowanymi jabłkami
Groszek ptysiowy


Jagodzianki


Kapuśniaczki
Kawa pana Tadeusza
Kawa po mandżursku
Kawa po wiedeńsku
Kasza jaglana z warzywami
Ketchup
Ketchup a la sos do spaghetti
Ketchup z cukinii
Ketchup ze śliwek węgierek
Kisiel domowy
Kluski ziemniaczane
Knedle ze śliwkami
Koktajl „Pogromca tłuszczu” z jarmużem
Koktajl z jarmużu
Kopytka dyniowo-jaglane
Krem pomidorowy z pieczoną papryką
Kotlety z cukinii
Kulebiak (kartoflak)


Lemoniada z ogórków
Lukier
Lukier gotowany
Lukier z białka (2 wersje)
Lukier z masłem (bez białka)
Łosoś wędzony w szpinaku

Majonez domowy
Makaron bez mąki
Makaron z ciasta naleśnikowego
Marchewka na ciepło (do obiadu)
Masło klarowane (2 sposoby)
Mufinki


Naleśniki bez mąki
Naleśniki budyniowe
Naleśniki drożdżowe
Naleśniki razowe z twarożkiem
Naleśniki tiramisu


Omlet z zasmażanymi ziemniakami


Paluszki babuni
Paluszki do barszczu (3 wersje)
Paluszki drożdżowe z sezamem
Paluszki z amoniakiem
Papryka faszerowana ryżem
Pasta do chleba z brokułów
Pasta do chleba z soczewicy
Pasta jajeczna z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Pasta rybna do chleba (z mintaja)
Pasta z makreli z twarogiem
Pasta z tuńczyka (2 wersje)
Paszteciki
Paszteciki krucho-drożdżowe (ciasto)
Pasztet gryczany
Pączki (2 wersje)
Pieczarki faszerowane
Pieczarki z boczkiem
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z serem na słodko
Pierogi z truskawkami
Pieróg jarosławski (bieszczadzki)
Pieróg z kaszy gryczanej
Pigwa do żucia
Pingwinki
Placki z cukinii i brokułu
Placki z dyni
Placki ziemniaczane z cukinią
Placki ziemniaczane z jabłkiem i marchewką
Placki z masła orzechowego
Placki z selera
Precelki słone (paluszki do barszczu 2)
Proziaki
Ptysie nadziewane pieczarkami
Racuchy
Racuchy Aguni

Racuchy z jabłkami na maślance
Racuchy z kapustą
Racuszki afrykańskie
Rolada szpinakowa
Rolada z kurczakiem


Schab wg pani Marii
Serek do święcenia
Sok z mięty
Sos do makaronu
Syrop z mniszka
Szpinak s. Judyty
Szpinak z serem
Szybkie leczo z cukinii
Szynka domowa
Szyszki kukurydziane
Śledzie po myśliwsku
Śledzie z kapustą i majonezem
Śledzie z leśniczówki
Śledzie z żurawiną
Śliwki do piernika


Tort sałatkowy
Tortilla


Uszka z grzybami


Wafel z biszkoptami


Zapiekanka klasyczna z makaronem
Zapiekanka makaronowa
Zapiekanka św. Daniela
Zapiekanka św. Józefa
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka z cukinii
Zapiekanka z mięsem

Wróć do LISTY WSZYSTKICH PRZEPISÓW