Audycja kulinarna – przekąski i dodatki PRZEKĄSKI I DODATKI Brukselka z winogronami i czerwoną kapustą Bulwiok futomski Bułeczki drożdżowe nadziewane Calzone o. Marka, karmelity bosego Cebulaki Chrzan z jajkami (sos chrzanowy) Chrzan z jajkiem na stół wielkanocny Ciasto na pizzę (bez czekania) Czekośliwki Deser bez cukru (placki z masła orzechowego) Deser z kaszy manny (placuszki) Faworki Faworki pieczone Faworkowe róże Gofry Gofry gryczane z karmelizowanymi jabłkami Groszek ptysiowy Jagodzianki Kapuśniaczki Kawa pana Tadeusza Kawa po mandżursku Kawa po wiedeńsku Kasza jaglana z warzywami Ketchup Ketchup a la sos do spaghetti Ketchup z cukinii Ketchup ze śliwek węgierek Kisiel domowy Kluski ziemniaczane Knedle ze śliwkami Koktajl „Pogromca tłuszczu” z jarmużem Koktajl z jarmużu Kopytka dyniowo-jaglane Krem pomidorowy z pieczoną papryką Kotlety z cukinii Kulebiak (kartoflak) Lemoniada z ogórków Lukier Lukier gotowany Lukier z białka (2 wersje) Lukier z masłem (bez białka) Łosoś wędzony w szpinaku Majonez domowy Makaron bez mąki Makaron z ciasta naleśnikowego Marchewka na ciepło (do obiadu) Masło klarowane (2 sposoby) Mufinki Naleśniki bez mąki Naleśniki budyniowe Naleśniki drożdżowe Naleśniki razowe z twarożkiem Naleśniki tiramisu Omlet z zasmażanymi ziemniakami Paluszki babuni Paluszki do barszczu (3 wersje) Paluszki drożdżowe z sezamem Paluszki z amoniakiem Papryka faszerowana ryżem Pasta do chleba z brokułów Pasta do chleba z soczewicy Pasta jajeczna z tuńczykiem i suszonymi pomidorami Pasta rybna do chleba (z mintaja) Pasta z makreli z twarogiem Pasta z tuńczyka (2 wersje) Paszteciki Paszteciki krucho-drożdżowe (ciasto) Pasztet gryczany Pączki (2 wersje) Pieczarki faszerowane Pieczarki z boczkiem Pierogi ruskie Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z serem na słodko Pierogi z truskawkami Pieróg jarosławski (bieszczadzki) Pieróg z kaszy gryczanej Pigwa do żucia Pingwinki Placki z cukinii i brokułu Placki z dyni Placki ziemniaczane z cukinią Placki ziemniaczane z jabłkiem i marchewką Placki z masła orzechowego Placki z selera Precelki słone (paluszki do barszczu 2) Proziaki Ptysie nadziewane pieczarkami Racuchy Racuchy Aguni Racuchy z jabłkami na maślance Racuchy z kapustą Racuszki afrykańskie Rolada szpinakowa Rolada z kurczakiem Schab wg pani Marii Serek do święcenia Sok z mięty Sos do makaronu Syrop z mniszka Szpinak s. Judyty Szpinak z serem Szybkie leczo z cukinii Szynka domowa Szyszki kukurydziane Śledzie po myśliwsku Śledzie z kapustą i majonezem Śledzie z leśniczówki Śledzie z żurawiną Śliwki do piernika Tort sałatkowy Tortilla Uszka z grzybami Wafel z biszkoptami Zapiekanka klasyczna z makaronem Zapiekanka makaronowa Zapiekanka św. Daniela Zapiekanka św. Józefa Zapiekanka warzywna Zapiekanka z cukinii Zapiekanka z mięsem Wróć do LISTY WSZYSTKICH PRZEPISÓW