Smacznie na co dzień – filet z kurczaka w plastrach boczku
Przepis, który w najnowszej audycji „Smacznie na co dzień” zaprezentowała Aneta Katan, z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom mięsa. Tym razem – filet z kurczaka w plastrach boczku.
Filet z kurczaka w plastrach boczku
czw, 17 Sie 2017 · 1,2 MB · PLIK ARCHIWALNY.
"Smacznie na co dzień" z 17 sierpnia 2017 roku
FILET Z KURCZAKA W PLASTRACH BOCZKU
Składniki:
- 3 pojedyncze piersi z kurczaka,
- 6 plastrów wędzonego boczku,
- 20 dag sera żółtego,
- 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie,
- 1 papryczka chilli,
- pęczek natki pietruszki,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
- Piersi z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić na pół (otrzymujemy 6 plastrów).
- Każdy plaster po obu stronach dokładnie posypać solą i pieprzem.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do niego pokrojone suszony pomidory z zalewy, drobno pokrojoną papryczkę chilli i 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Dokładnie wymieszać.
- Przygotowany farsz nałożyć na plastry kurczaka, zwinąć i obwinąć plastrem wędzonego boczku.
- Ułożyć w naczyniu żaroodpornym natartym olejem i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec 40 minut.
SMACZNEGO!