Smacznie na co dzień – kotleciki drobiowe z pieczarkami
W kolejnej audycji „Smacznie na co dzień” Aneta Katan prezentuje nam przepis na kotleciki drobiowe z pieczarkami. To receptura prosta, tania, a co najważniejsze – smaczna. Zapraszamy Państwa do wspólnego gotowania!
Smacznie na co dzień - Kotleciki drobiowe z pieczarkami
czw, 27 Lip 2017 · 1,2 MB · PLIK ARCHIWALNY.
Audycja kulinarna z 27 lipca 2017 roku
KOTLECIKI DROBIOWE
Składniki:
- 2 połówki piersi z kurczaka,
- 5 większych pieczarek,
- 1 mała cebula,
- czosnek,
- 1 łyżka bułki tartej,
- 1 kulka mozzarelli (ok. 120 g),
- bułka tarta wymieszana z otrębami owsianymi (do panierki),
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie lub tymianek.
Przygotowanie:
- Pokroić: cebulę w kostkę, pieczarki w drobną kostkę.
- Pokroić kurczaka w grubszą kostkę.
- Mięso doprawić solą, pieprzem i szczyptą ziół.
- Cebulę i pieczarki podsmażyć, dodać czosnek i odrobinę ziół.
- Dodać sól i pieprz i podusić około 3 minut.
- Pokroić mozzarellę w kostkę i wrzucić do miski. Dodać podduszoną cebulę i pieczarki.
- Dodać kurczaka, łyżkę bułki tartej i dokładnie wymieszać.
- Z otrzymanej masy uformować nieduże kotleciki i obtoczyć je w panierce.
- Rozgrzać patelnię i obsmażyć około 2 minuty z każdej strony.
SMACZNEGO!